EXPOSICIÓ: L’ART DE L’URUSHI

Barcelona, 30 de novembre de 2021. L’Associació Cultural pel Coneixement de l’Art de la Laca (ACCAL) ha organitzat l’exposició “L’ART DE L’URUSHI. Matèria, tècnica i disseny”, que s’inaugura avui, i que es podrà visitar del 30 de novembre al 15 de desembre al centre NOMON de Barcelona, a tocar de la Sagrada Família.

A l’exposició s’hi podrà veure unes 40 peces decoratives i unes 25 peces de joieria, totes fetes amb l’art de la laca. Les tècniques emprades en les peces exposades són molt diverses i fetes amb els diferents estils personals dels seus autors, un total d’11 artistes lacadors i lacadores associats a l’ACCAL. Tots i totes treballen la tècnica mil·lenària de l’urushi, amb excepció d’un artista que hi aporta tres peces de laca cashew.

Gràcies a l’emplaçament privilegiat d’aquesta galeria, a pocs metres del temple de la Sagrada Família, i coincidint amb una de les fires de Nadal més importants a la ciutat de Barcelona, s’espera que sigui un èxit de públic, i així contribueixi a donar a conèixer aquesta tècnica tan minoritària.

Aquesta exposició forma part de les activitats de divulgació que promou l’ACCAL dins del programa d’activitats que es realitzen gràcies al suport de la JEC FUND GRANT.