CONFERÈNCIA: L’ART DE LA LACA URUSHI

Barcelona, 2 de desembre de 2021. La presidenta de l’Associació Cultural pel Coneixement de L’Art de la Laca (ACCAL), Teresa Sardà, ha impartit avui una conferència divulgativa sobre L’ART DE LA LACA URUSHI. Aquesta conferència és una activitat vinculada a l’exposició que rep el mateix nom, que es va inaugurar el passat dimarts dia 30 de novembre i que es podrà visitar fins al 15 de desembre a la galeria NOMON, a tocar de la Sagrada Familia.

«Aquesta conferencia està dirigida a persones que desconeixen l’art de l’urushi i vol ser una experiència immersiva, ja que la conferència s’acompanya d’una visita guiada a l’exposició, que recull estils molt diversos a través de les peces d’onze artistes”, explica Teresa Sardà, presidenta d’ACCAL.

La idea de fer coincidir la conferència amb l’exposició no és casual i fa l’experiència molt més atractiva per als assistents, ja que no només se’ls explica què és l’urushi, la seva extracció, la manufactura, les eines apropiades, els materials i les condicions de treball, els passos que comporta la correcta execució d’aquest tipus de lacat i les múltiples tècniques decoratives que hi tenen aplicació, sinó que els coneixements que s’hi transmeten van acompanyats de la possibilitat única de veure més de 40 peces d’estils i tècniques molt diferents.

Visita guiada a l’exposició  “URUSHI. MATÈRIA, TÈCNICA I DISSENY”

La visita a l’exposició, on hi ha representades diverses tècniques exposades en diferents objectes decoratius, aplicades a diferents tipus de suports i a joieria, facilitarà l’entesa i la comprensió de la complexitat del tipus de lacat que és l’urushi. “Volem transmetre aquesta diversitat als assistents, i alhora posar de manifest el fet insòlit que, tot i que l’urushi és un art exclusiu i minoritari al nostre país, aquí a Catalunya hi ha un nucli d’artistes lacadors des de fa més de 100 anys», afegeix Teresa Sardà.

Aquesta conferència forma part de les activitats de divulgació que promou l’ACCAL dins del programa d’activitats que es realitzen gràcies al suport de la JEC FUND GRANT.