Abril, maig i juny de 2017

Del 25 al 29 d’abril: XIII JORNADES TÈCNIQUES. XVI SETMANA CULTURAL JAPONESA.

Laques Urushi. La brillantor del Japó. Història. Conservació i restauració. Universitat de Saragossa

 

El 3 de maig:

En una reunió dels socis fundadors es va aprovar presentar la documentació per a la legalització d’ACCAL

 

 

Dies 5 i 6 de maig: ART DECO. HISTÒRIA, MATERIALS I TÈCNIQUES 

Les sòcies Margarita Kichner i Teresa Sardà van participar com a ponents en les Jornades «Art Déco: Història, Material i tècnica» organitzades per l’Associació per l’Estudi del Moble «i impartides al Musseu del Disseny de Barcelona . Les seves respectives conferències van tractar sobre: ​​»Laca Art Déco a Catalunya» i «Restauració d’una làmpada Dissenyada per Santiago Marco i lacada amb urushi per Lluís Bracons».

 

Dies 15/16 i 17 de maig: VISITA DEL SR: MUROSE A BARCELONA. 

Dia 15:  El Sr Murose visita a l’Escola Massana .

Dia 16: El Mestre Tresor Nacional Vivent Kazumi Murose va impartir per als associats de ACCAL, en l’estudi Urushi Barcelona, ​​també seu de ACCAL, una demostració sobre la tècnica del Maki-e. Dins el programa de la visita del Mestre a Barcelona va impartir diverses conferències i demostracions (Musseu del Disseny, Escola Massana i Cercle Artístic)

Dia 17 :  Conferències al Museu HUB

 

El 6 de juny: 

Queda inscrita definitivament i legalment ACCAL

En el núm. 24 (juny 2017) de la revista de l’Associació per l’Estudi del Moble, es publica una ressenya donant la notícia de la creació d’ACCAL.

 

Dies 223 i 24 de Juny: Seminai de laques orientals.

M. Rosa Cervelló i Teresa Sardà participen en les «Jornades sobre l’Art i Tècnica del Urushi, laca Europea i Hispanoamericana. Tècniques i Criteris de Conservació «que va organitzar la Associacó per a la Difusió, Estudi i Conservació del Moble» de València.